WEB of LATVIAN TOP FIGHTERS ENGLISH VERSION

sestdiena, 2024. gada 6. janvāris

Vai es varu vingrot, ja man tikko uztaisīts tetovējums?

Vai es varu vingrot, ja man ir tikko tetovējums?

    Šis jautājums nereti satrauc MMA sportistus, jo tetovējumu mode šajā sporta veidā ir ļoti liela, taču izlaist treniņus pāris nedēļu garumā ikreiz, kad cīnītājs uztetovējas, arī nav risinājums, jo sportiskā forma tiek veidota un uzturēta tikai pateicoties uz stabīlu un pastāvīgu treniņu režīmu. Ja izkrīt nedēļa vai pat divas, sportists atvelkas uz vairākiem mēnešiem un zaudē savu sportisko sagatavotību. Ar šo jautājumu mēs vērsāmies pie Latvian Top Fighters galveno specialistu - meistaru Vjačeslavu Semenkovu...

UFC Fighter Sean O'Melley


Jā, jūs varat vingrot pēc tetovējuma iegūšanas. Tomēr, lai izvairītos no iespējamām komplikācijām, jāņem vērā daži ieteikumi:

    1. Izvairieties no slodzēm uz tatu apgabalu pirmajām dažām dienām. Pēc tatu veidošanas āda var būt iekaisusi un jutīga. Dodiet tai laiku dziedēt pirms intensīvākiem fiziskiem vingrinājumiem.
    2. Sekojiet tetovētāja norādījumiem par kopšanu. Jums varētu būt sniegtas norādes par jaunās tatu kopšanu. Sekojiet tām, lai novērstu iespējamās infekcijas un nodrošinātu veiksmīgu dziedēšanu.
    3. Izvairieties no ciešas apģērbu, kas var berzties pret tatu. Ciešs apģērbs var izraisīt kairinājumu un palēnināt dziedēšanas procesu. Ja iespējams, dodiet priekšroku brīvākam apģērbam.
    4. Saglabājiet tīrību un higiēnu. Pēc treniņiem noskalojiet tatu ar ūdeni un maigo ziepēm, lai novērstu baktēriju iekļūšanu.

UFC Fighter Dustin Porie

Ja ir jebkādas šaubas vai bažas, ieteicams konsultēties ar tetovētāju vai ārstu pirms sākat intensīvus fiziskos vingrinājumus pēc tatu veidošanas.

Kādus tetovējumus labāk nelikt uz ķermeņa!  

MMA fighters Mihails Turkanovs

Lūk, viens piemērs vai drīzāk smieklīgs gadījums, kas notika ar vienu no MMA cīkstoniem (nikname Pitbull). Cīņas laikā viņu aizturēja policija. Jāpiebilst, ka cīņa notika nevis UFC vai Belator, bet gan vienā no Maskavas restorāniem. Kā ziņo telegrammas kanāls "Mutko pret", likumsargus mulsināja lielais tetovējumu skaits uz sportista ķermeņa. Daži no tiem atgādina svastiku, tāpēc uzreiz pēc cīņas policisti piegāja pie cīkstoni un lūdza sekot viņiem. Tomēr cīnītājs nepiekrita, ka tetovējumi ir svastikas. Pēc viņa teiktā, viņš apliecina pagānismu, un zīmējumi uz viņa ķermeņa ir viņa ticības simboli. Incidents, protams, beidzās, bet sekas paliek...
    
    -  Runājot par tetovējumiem, ir svarīgi atcerēties, ka dažiem attēliem var būt negatīva nozīme vai pat bīstami veselībai. Piemēram, tetovējumi uz lūpu iekšpuses, mēles, smaganām, intīmajām ķermeņa daļām, plaukstām un pēdām var būt bīstami veselībai un ilgi dziedēt. 
    - Turklāt ir tetovējumi, kas var izraisīt citu cilvēku negatīvu reakciju, piemēram, tetovējumi, kas saistīti ar nacionālo, reliģisko vai politisko piederību, kā arī tetovējumi, kurus var uzskatīt par aizskarošiem vai provokatīviem. 
    - Dažus tetovējumus jūsu valstī var aizliegt arī likumi. 
Kopumā, ja šaubāties, vai tetovēties, labāk vērsties pie speciālista un saņemt konsultāciju.

"Mans ķermenis ir mana lieta!"

Kā mēdza teikt viens no Arnolda Švarcenegera varoņiem - "Mans ķermenis ir mana lieta!" Taču šis brīnišķīgais moto attiecas ne tikai uz to, kā es varu "izkrāsot" savu ķermeni, bet arī uzsver, cik svarīgi ir rūpēties par savu veselību un fizisko formu. Jums ir jāuztur savs ķermenis tīrs un labā formā, un, ja jūs iemācīsieties to pārvaldīt ar lielisku prasmi, tad lai gods un slavas goda vārds jums!  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.