WEB of LATVIAN TOP FIGHTERS ENGLISH VERSION

svētdiena, 2022. gada 18. decembris

8. Latvijas MMA Čempionāts 2022

 


Apkopojot aizvadītā 8. Latvijas MMA čempionāta rezultātus, vēlos pateikts sirdsnīgu paldies vadītājiem, treneriem un sportistiem par piedalīšanos un skaistajām cīņām! Šoreiz LMMAA čempionāts nebija viegls organizācijas ziņā. Bija jūtīgs, ka kopš mūsu iepriekšējā 7. čempionāta, kas notiek 2019. gada decembrī, ir pagājuši 3 gadi. Šajā laikā ir izaugusi jauna sportistu paaudze, un tie, kas startēja agrāk, ir uzkrājuši ievērojamu pieredzi.


Diemžēl šogad ne visi klubi, kas tradicionāli piedalījās Latvijas čempionātos, varēja startēt. Taču īpaši patīkami redzēt dalībnieku sarakstā jaunus klubus!

Tātad. LRČ'2022 startēja 7 klubi: cīņas klubs Sparta, Saldus Džudo klubs, MMA Jūrmala, MMA Bauska, Gracie Barra Brasa (Rīga), Golden Glori, Latvian Top Fighters, Bauskas Cīņu sporta klubs (BCSK), plānoja piedalīties, taču pēdējā brīdī no dalībnieku saraksta izkrita klubi SevArch un Berserk MMA Team. Sākotnēji tika pieteikti 35 sportisti, bet būrī iekļuva tikai 28. Pieredzējušākie un rezultatīvākie sportisti bija trenera Andreja Kaješova sportisti no kluba “Sparta” (2 zelts, 1 sudrabs, 1 bronza), kuri izcīnīja galveno kausu un 1 komandas vietu. Otrajā vietā bija komanda “Saldus Džudo klubs” (2 zelts, 1 sudrabs), treneri Gatis Baumanis un Silvis Jansons, bet trešajā vietā komanda “MMA Jūrmala”, treneris Edgars Lipskis (1 zelts, 2 sudrabs, 1 bronza).

  Čempionāta spilgtākais punkts bija cīņas sieviešu divīzijā kategorijās līdz 61,2 kg un līdz 70,3 kg, un par sacensību labāko cīņu tika atzīta Diānas Tīšas (MMA Jūrmala) un Viktorijas Kozlovas (BCSK) konfrontācija. Taču nevar nepieminēt konfrontāciju vīriešu divīzijas svara kategorijā līdz 70,3 kg finālā, kur par sacensību atklāšanu kļuva cīkstonis Kristaps Evdokimovs (Saldus DK), kurš piedāvāja konkurētspējīgu pretestību 2022. gada Eiropas  vicečempionam Makhmudam Saifulajevam (Sparta). Makhmudam bija jāpieliek lielas pūles, lai izcīnītu šo uzvaru finālā, taču tas tikai palielina viņa uzvaras un Latvijas čempiona titula cenu!

Vjačeslavs Semenkovs,

LMMAA prezidents


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.