WEB of LATVIAN TOP FIGHTERS ENGLISH VERSION

otrdiena, 2022. gada 18. oktobris

Tekvon-do turnīrs “Baltijas Dzintara kauss 2022” pulcēja 6 Baltijas jūras reģiona valstu!

 

15.-16.oktobrī, Rīgas Sporta manēžā “Arkādija” norisinājās starptautiskais, Latvijas Tekvon-do federācijas organizētais, Eiropas izaicinājuma Tekvon-do turnīrs “Baltic Amber Cup 2022”.   Tekvon-do Baltijas Dzintara kausam Latvijā ir senas tradīcijas, kas ir aizsākušās 2003. gadā un šogad kauss tiek rīkots jau 11. reizi.


Šogad turnīrā piedalījās sportisti no Baltijas jūras reģiona valstīm.  Startēja 16 klubu komandas, kuru vidū bija ne tikai sportisti no visas Latvijas, bet arī klubu komandas no Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas un Polijas. Turnīrātika izspēlēti 50 medaļu komplektidažādās vecuma grupās. Labākie un meistarīgākie sportisti bija noskaidroti divās turnīra disciplīnas -Tekvon-do formālajos vingrinājumos “TUĻ” un  brīvajā Tekvon-do sparingā. Kadeti U-14 ir patijaunākā grupa (11-13 gadi), bija arī juniori U-18 (14-17 gadi), pieaugušie U-36 (18-35 gadi), un veterāni U-56 (36-55 gadi).


Tek
von-do ITF ir plaši izplatīts sporta veidsvisā pasaulē, ko vada Starptautiskā Tekvon-do federācija (ITF). Šī ir pasaulē vecākā Tekvon-doorganizācija, kas dibināta 1966. gadā Seulā (Dienvidkoreja) un to dibinājaDienvidkorejas ģenerālis Čoi Hon Hi.Kopš 1980. gada un šobrīd, ITF galvenā mītne atrodas Vīnē, Austrijā.  Vēlāk no šīs cīņas mākslas attīstījāscits sporta veids - Taekvondo (WT),kas pašlaik ir pazīstams kā olimpiskais Taekvondo,kurā galvenokārt tiek izmantota kāju tehnika un sitieni ar rokām daļēji ir aizliegti. TačuTekvon-do ITF sacensībās roku tehnika tiek izmantota līdzvērtīgi kāju tehnikai.Īpaši tiek veicināti iespaidīgi triki lēcienā ar 180 un 360 grādu pagriezienu. Par šādu paņēmienu cīņas laikā sportists var iegūt augstāko punktu skaitu - 5 punktus.


Sacensību programmā ir ne tikai cīņas dažādās svara kategorijās, bet arī sacensības klasiskajā Tekvon-do tehnikā TUĻ, kas tiek rīkotas dažādu meistarības līmeņu sportistiem,kurišajā disciplīnā savā starpā sacenšas pēc jostas krāsas. Sacensību līmenis bijā diezgan augsts.

 Paralēli sportistu individuālajām sacensībām šajā turnīrā notika aktīva cīņa par kopvērtējuma rezultātiem komandu ieskaitē. Šī gada Baltijas Dzintara kausa komandu kopvērtējumā vietas uz pjedestāla tika sadalītas starp Rīgas visiem no Igaunijas, kuri šoreiz pārsteidza ar savu labāko sportistu nokomplektētām lielām komandām. 

3.pakāpes kausu un bronzas godalgu komandu kopvērtējumā izcīnīja Igaunijas klubs “Parnu TKD” Pērnavas, 2.pakāpes kauss un sudraba godalga tika klubam “KwonEstonia” no Tallinas, un par uzvarētājiem kopvērtējumā kļuva klubs “KatleriTaekwon-do club” no Tallinas.

 


Šajā turnīrā, pēc līdzīga principa, tika noteikti labākie sporta klubi kadetu (U-14), junioru (U-18) un pieaugušo (U-36) divīzijās un ņemot vērā milzīgo Igauņu sportistu konkurenci šajā gadā, klubs “LTCS” no Rīgas tomēr spēja konkurēt un izcīnīja 3.pakāpes kausu junioru (U-18) divīzijas kopvērtējumā, bet rīdzinieki no kluba „Rīgas Lions” izcinīja 3.pakāpes kausu pieaugušo (U-36) divīzijas kopvertējumā.

Pasākums tika organizēts sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP) un Izglītības un Zinātnes ministriju, un tiek līdzfinansēts no valsts budžeta līdzekļiem.

 

Tiešraidi no sacensību laukumiem komentē Jānis Eisaks un Šarmena Lukaševiča:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.